Grafsteen schoonmaken en onderhouden

Grafsteen Specialist biedt verschillende opties voor materialen van grafstenen en belettering. We geven graag advies over het onderhouden van deze materialen en kiezen standaard voor de meest onderhoudsvriendelijke opties.

Waarom kiest u voor Grafsteen Specialist?

  • Heldere, complete offerte met prijs van de grafsteen zoals u hem wenst
  • Topkwaliteit natuursteen, graniet in kleur naar keuze
  • Alle technieken voor het maken van grafstenen in eigen huis
  • Vakmanschap in montage

Materiaal van de grafsteen

In de meeste gevallen maken we een grafsteen met graniet. Graniet is een kwartshoudende natuursteen, wat het materiaal ontzettend sterk maakt. Het onderhouden van een granieten grafsteen is niet moeilijk. Met een zachte borstel, een zachte spons en een beetje autoshampoo (of een ander niet-bijtend schoonmaakmiddel) kunt u de grafsteen voorzichtig schoonmaken.

Hebt u gekozen voor een marmeren grafmonument, dan hebt u een andere aanpak nodig. Marmer is een kalkhoudend materiaal, wat betekent dat het poreuzer is dan graniet. U kunt een marmeren grafsteen voorzichtig schoonvegen met een zachte borstel en daarna met een zachte spons (geen schuurspons), lauwwarm water en wat groene zeep reinigen. Spoel de grafsteen altijd na met schoon water en droog na met een doek of een zeem.

In alle gevallen geldt: verkeerde handelingen kunnen het materiaal onherstelbaar beschadigen. Daarom raden we aan om altijd zorgvuldig met het materiaal om te gaan.

Bekijk ons gehele assortiment Meer informatie aanvragen

Belettering van de grafsteen

Wanneer u een grafsteen bij Grafsteen Specialist bestelt, zitten ingeverfde letters standaard bij de prijs inbegrepen. In de meeste gevallen wordt er ook voor ingeverfde letters gekozen, maar in sommige gevallen wordt er gekozen voor opgelegde letters. Opgelegde letters zijn ontzettend duurzaam; de letters worden van een speciale legering van metalen gemaakt, zodat ze tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Ze worden met stevige pinnen aan het grafmonument vastgezet. Op opgelegde letters blijven sneller vuil en blaadjes hangen dan bij ingeverfde letters. Bij ingeverfde letters kunnen de letters na verloop van tijd wat vervagen. Letters kunnen dan opnieuw worden ingeverfd, indien gewenst.

Adviesgesprek aanvragen

Heeft U een vraag?