Grafsteen teksten

De tekst op een grafsteen is wat een grafmonument echt bijzonder maakt. Voor grafsteen teksten hebt u keuze uit verschillende werkwijzen, met ieder hun eigen bijzondere resultaat. Zo werken we met name met inwendige, gezandstraalde letters of met opgelegde letters. We leggen u graag de verschillen uit.

Waarom kiest u voor Grafsteen Specialist?

  • Heldere, complete offerte met prijs van de grafsteen zoals u hem wenst
  • Topkwaliteit natuursteen, graniet in kleur naar keuze
  • Alle technieken voor het maken van grafstenen in eigen huis
  • Vakmanschap in montage

Welke tekst hoort op een grafsteen?

Welke tekst hoort nou precies op een grafsteen? U mag zelf weten welke tekst u op de grafsteen van uw dierbare plaatst. Gebruikelijk is om in ieder geval de volledige naam van de overledene, de geboortedatum en de overlijdensdatum op het grafmonument te plaatsen. U kunt er daarnaast voor kiezen om bijvoorbeeld een aanheftekst of een (religieuze) leus toe te voegen.

Bekijk ons gehele assortiment Meer informatie aanvragen

Inwendige, gezandstraalde grafsteen tekst

In de meeste gevallen kiezen onze opdrachtgevers voor inwendige, gezandstraalde tekst. Op een stuk plotfolie printen we de door u gekozen tekst en deze folie brengen we aan op het grafmonument, waarna we de letters uit de folie halen. De overgebleven tekst wordt vervolgens gezandstraald en daarna ingeverfd met een goudkleurige of zilverkleurige verf. Hierdoor is de tekst goed leesbaar. Het resultaat is een prachtige tekst op de grafsteen, die vele jaren mooi zal blijven. In de loop der jaren kan de verf wat vervagen. De letters kunnen dan opnieuw worden ingeverfd. Inwendige letters zijn standaard bij de prijs van een grafsteen inbegrepen, onafhankelijk van de hoeveelheid tekst die u op het grafmonument wilt laten plaatsen.

Opgelegde grafsteen tekst

Een andere optie is het plaatsen van opgelegde grafsteen tekst. We maken een tekst van metaal en plaatsen de tekst met stevige pinnen op het grafmonument. Het resultaat is een grafsteen tekst die altijd mooi zal blijven. Opgelegde letters zijn te maken in een bronslegering (bronskleurig), RVS (zilverkleurig), of aluminium (zilver- of goudkleurig). Dankzij de stevige pinnen zijn de letters goed bestand tegen weersinvloeden en diefstal. 

Heeft u een vraag?