Begraafplaats vergunningen

U kunt niet zomaar een grafsteen laten plaatsen op de begraafplaats van uw keuze. Hiervoor moet eerst een vergunning worden aangevraagd bij de desbreffende gemeente. Grafsteen Specialist draagt altijd zorg voor de vergunningaanvraag.

Iedere begraafplaats mag zelf bepalen aan welke eisen grafmonumenten moeten voldoen. Zo kan het soms zijn dat grafstenen aan specifieke afmetingen moeten voldoen of dat er alleen specifieke type grafstenen mogen worden geplaatst. Daarom is het van belang dat we weten op welke begraafplaats uw overleden dierbare is begraven. Wij zorgen er dan voor dat het grafmonument aan alle eisen van de begraafplaats voldoet. 

Waarom kiest u voor Grafsteen Specialist?

  • Heldere, complete offerte met prijs van de grafsteen zoals u hem wenst
  • Topkwaliteit natuursteen, graniet in kleur naar keuze
  • Alle technieken voor het maken van grafstenen in eigen huis
  • Vakmanschap in montage

Wij regelen de vergunning voor u

Bestelt u een grafsteen bij Grafsteen Specialist? Dan verzorgen wij de vergunning voor u. 

Bekijk ons gehele assortiment Meer informatie aanvragen

Vergunningskosten

Sommige begraafplaatsen hanteren vergunningskosten. Wat deze kosten precies zijn, hangt af van de begraafplaats. Soms is dit een vast bedrag, soms is dit een percentage van de kosten van het grafmonument. De vergunningskosten zijn niet bij de prijs van een grafsteen inbegrepen, maar worden wel door Grafsteen Specialist betaald en in rekening gebracht. U ontvangt dus één geconsolideerde factuur voor alle kosten.

Afmetingen van een grafsteen

Een grafsteen is standaard 100 bij 200 centimeter. De exacte maten van een grafsteen zijn afhankelijk van de richtlijnen van de begraafplaats.

Heeft U een vraag?