Staande grafsteen

Een staande grafsteen, ook bekend als kopstukje of letterplaat, is een compacte verticale grafsteen die afhankelijk van de begraafplaats wordt gekozen. Het kopstukje maakt altijd deel uit van een enkel grafmonument en kan worden gepersonaliseerd met teksten en symboliek. Onze staande grafstenen zijn verkrijgbaar in meer dan 25 hoogwaardige granietkleuren.

Staande grafsteen van hoogwaardige kwaliteit graniet

Bij Grafsteen Specialist werken we uitsluitend met topkwaliteit natuursteen. In ons assortiment vindt u verschillende voorbeelden van staande grafstenen die we voor u kunnen realiseren. Wist u dat u zelf de kleur van de staande grafsteen kunt bepalen en dat u keuze hebt uit wel 25 verschillende kleuren natuursteen? 

Teksten op een staande grafsteen

Een staande grafsteen wordt ook wel een letterplaat genoemd. Niet voor niets natuurlijk, want het staande gedeelte van een grafmonument wordt vaak gebruikt om te beletteren met een persoonlijke tekst. In alle gevallen wordt de naam van de overledene, de geboortedatum en de overlijdensdatum op de staande grafsteen geplaatst. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een aanheftekst op de grafsteen te plaatsen, zoals ‘ter nagedachtenis aan’, ‘in liefdevolle herinnering’ of ‘hier rust’. 

Verschillende soorten belettering voor staande grafstenen

Bij Grafsteen Specialist heeft u ruwweg twee beletteringsopties om uit te kiezen. Meestal gaat men voor inwendige belettering, waarbij we de tekst in de staande grafsteen zandstralen en daarna naar uw persoonlijke voorkeur inkleuren met zilver- of goudverf. Daarnaast bieden we ook opgelegde belettering aan, vervaardigd uit bronslegering, aluminium of RVS, afhankelijk van uw wensen. Lees meer over grafsteen teksten.

30 jaar garantie op staande grafstenen

Bij Grafsteen Specialist ontvangt u standaard 30 jaar kwaliteitsgarantie op al onze grafstenen. Daarmee garanderen we dat de grafsteen minimaal 30 jaar netjes blijft. Ontstaan er binnen 30 jaar toch scheuren in de staande grafsteen door verzakking? Dan zorgen wij ervoor dat de grafsteen op de juiste manier wordt hersteld.