Staande grafsteen

Een staande grafsteen (ook wel een kopstukje of letterplaat genoemd) is een kleine, staande grafsteen. Afhankelijk van de begraafplaats wordt er voor een staande grafsteen gekozen. Een kopstukje is ook altijd een onderdeel van een enkel grafmonument en kan worden gepersonaliseerd met grafsteen teksten of symboliek. Onze staande grafstenen zijn in meer dan 25 verschillende kleuren hoogwaardig graniet verkrijgbaar.

Staande grafsteen van hoogwaardige kwaliteit graniet

Bij Grafsteen Specialist werken we uitsluitend met topkwaliteit natuursteen. In ons assortiment vindt u verschillende voorbeelden van staande grafstenen die we voor u kunnen realiseren. Wist u dat u zelf de kleur van de staande grafsteen kunt bepalen en dat u keuze hebt uit wel 25 verschillende kleuren natuursteen? 

Teksten op een staande grafsteen

Een staande grafsteen wordt ook wel een letterplaat genoemd. Niet voor niets natuurlijk, want het staande gedeelte van een grafmonument wordt vaak gebruikt om te beletteren met een persoonlijke tekst. In alle gevallen wordt de naam van de overledene, de geboortedatum en de overlijdensdatum op de staande grafsteen geplaatst. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld een aanheftekst op de grafsteen te plaatsen, zoals ‘ter nagedachtenis aan’, ‘in liefdevolle herinnering’ of ‘hier rust’. 

Verschillende soorten belettering voor staande grafstenen

Bij Grafsteen Specialist hebt u in grove lijnen keuze uit twee soorten belettering. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor inwendige belettering. We zandstralen de tekst in de staande grafsteen en kleuren deze vervolgens in met een zilverkleurige of goudkleurige verf, afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Een andere optie die we bieden is opgelegde belettering. De tekst wordt gemaakt van een bronslegering, of, indien u dat wenst, van aluminium of RVS. Lees meer over grafsteen teksten.

30 jaar garantie op staande grafstenen

Bij Grafsteen Specialist ontvangt u standaard 30 jaar kwaliteitsgarantie op al onze grafstenen. Daarmee garanderen we dat de grafsteen minimaal 30 jaar netjes blijft. Ontstaan er binnen 30 jaar toch scheuren in de staande grafsteen door verzakking? Dan zorgen wij ervoor dat de grafsteen op de juiste manier wordt hersteld.