Onze werkwijze

Een grafmonument kopen doet u niet dagelijks. Om u een goed beeld te geven van wat u te wachten staat, nemen we u mee in onze werkwijze.

advies

Vrijblijvend adviesgesprek

Een grafsteen kopen begint met een goed gesprek, of dit nu telefonisch, via WhatsApp, met een thuisbezoek of met een bezoek aan onze toonzalen is. Tijdens dit vrijblijvende adviesgesprek nemen we uw wensen door. Wellicht hebt u al een duidelijk beeld van uw ideeën of hebt u een grafmonument in ons assortiment gezien dat u aanspreekt. Misschien vindt u het moeilijk om een keuze te maken. In alle gevallen gaan we graag een vrijblijvend adviesgesprek met u aan.

Jongen in bos
plaatsen van een grafsteen
ontwerp

Ontwerp van een grafsteen

Aan de hand van het adviesgesprek gaat onze ontwerper uw wensen en ideeën uitwerken in een ontwerp. Hierin worden de volgende eigenschappen van het grafmonument meegenomen:

plaatsen van een grafsteen

Onze mogelijkheden:

Grafstenen

Het type grafsteen

Gaat het om een staande grafsteen, een liggende grafsteen, een dubbel graf? De vorm van het grafmonument: een van onze populaire vormen zijn bijvoorbeeld de golfkop en de toogkop.

Ons assortiment
Grafsteen

Vorm van de grafsteen

We hebben een ruime keuze in vormen. Een van onze populaire vormen zijn bijvoorbeeld de golfkop en de toogkop.

Aarde

De kleur van het grafmonument

Bij Grafsteen Specialist hebt u keuze uit meer dan 25 prachtige kleuren hoogwaardig natuursteen. 

Tekst op grafsteen

De teksten

U bepaalt zelf de tekst die op het grafmonument geplaatst wordt, maar ook het type belettering en het lettertype.

Afbeelding op steen

Afbeeldingen en symboliek

Naast teksten hebt u keuze uit diverse opties voor afbeeldingen en symboliek, bijvoorbeeld in de vorm van opgelegde of gezandstraalde afbeeldingen of een gelaserde of porseleinen foto.

Bloemen in pot

Accessoires

Indien u dat wenst, kunt u diverse accessoires aan het grafmonument toevoegen. Denk aan een plantenbak, een vaasje of een lantaarn.

vergunning

Vergunning

Wanneer u het ontwerp hebt goedgekeurd, gaan we voor u aan de slag met de vergunning van het grafmonument. Grafsteen Specialist regelt de vergunning met de desbetreffende begraafplaats. Begraafplaatsen bepalen zelf welke eisen er van toepassing zijn op het grafmonument. Denk bijvoorbeeld aan het type grafmonument, maar ook de afmeting van de grafsteen. Grafsteen Specialist draagt er zorg voor dat het grafmonument aan de juiste inrichtingseisen voldoet en regelt de vergunning voor u. In veel gevallen zijn er vergunningskosten van toepassing. Deze vergunningskosten zijn niet bij de prijs van een grafmonument inbegrepen.

Man achter computer
Vrachtwagen
fundering

Fundering en plaatsing

Wanneer u een grafmonument bij Grafsteen Specialist bestelt, plaatsen we die op de door u gekozen begraafplaats. We zorgen voor een gedegen ijzeren fundering, om te voorkomen dat het grafmonument na verloop van tijd kan verzakken. Alle onderdelen van het grafmonument worden ter plaatse gemonteerd. Na afloop maken we de grafsteen schoon en netjes. U mag ervan uitgaan dat het grafmonument tientallen jaren mooi zal blijven.

plaatsen van een grafsteen
garantie

Garantie

Om u ervan te verzekeren dat het grafmonument tientallen jaren netjes blijft, bieden we standaard 30 jaar kwaliteitsgarantie op de grafsteen. Mochten er scheuren ontstaan door verzakkingen (m.u.v. aardbevingsschade), dan dragen wij zorg voor de reparatie van het grafmonument.

Grafsteen waterpas stellen

Toch nog vragen?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag! 

Neem contact met ons op